Painici din cartofi cu umplutura de spanac

  • Pentru 6 portii:900g cartofi fainosi fierti,grasime vegetala de cocos pentru uns tava de copt,2 oua,sare,nucusoara,3 linguri de unt topit,75-90 g grau fin macinat,2 linguri de seminte de dovleac si pentru Umplutura:100g ceapa,1 lingura de ulei de masline extravergin,600g spanac,nucusoara,piper,sare,60g telemea,80g branza de vaci.
  • Mod de preparare:In putina apa inabusi cartofii cu coaja.Ungi tava cu grasime.Toci ceapa si tai grosier frunzele de spanac.Rumenesti ceapa in ulei de masline,pui spanacul si il calesti putin.Condimentezi cu sare,piper si nucusoara si lasi la racit.Scurgi zeama de la spanac,razi telemeaua si o amesteci cu spanacul si branza de vaci.Potrivesti de sare si adaugi piper mai concentrat.Cureti cartofii de coaja si faci un piure pe care il amesteci cu ouale,sarea,nucusoara,cele 2 linguri de unt si grau macinat.Pui atata grau incat sa obtii un aluat uscacios,care nu se lipeste.Il imparti in 12 bucati si cu mana formezi un rotund din fiecare,cu diametrul de 12cm.In mijloc pui 1-2 linguri din amestecul de spanac si lipesti marginile ca si cum ai face un saculet.Asezi painicile in tava de copt,le ungi cu unt topit cu ajutorul unei pensule si pui deasupra seminte de dovleac.Le coci 25-35 de minute la 180 de grade,pana devin maronii.Le aduci la masa ca aperitiv cu suc de rosii sau alaturi de mancare de praz.IMG_0110

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s