Tarta cu spanac si branza Feta

  • Pentru 10 portii:100ml lapte,200g faina,100g fulgi de migdale(sau migdale decojite si rase),200g smantana,4 oua,sare,120g unt,1kg de spanac,200g branza Feta,2-3 linguri de seminte de pin,piper,nucusoara,grasime pentru uns forma de copt.
  • Mod de preparare:Separi galbenusul de albusul unui ou.Galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana si il dai deoparte.Din faina,migdale,1/2 lingurita de sare,1 albus,2 linguri de apa si unt,framantati un aluat pe care il acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.Speli spanacul si oparesti frunzele cateva secunde in apa cu sare,apoi le lasi sa se scurga.Le tai grosier.Cu o furculita, zdrobesti branza Feta.Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime.Smantana ramasa o amesteci cu laptele,restul de oua,sare, piper si nucusoara.Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi doua treimi din aluat,obtinand o foaie de 1/2cm grosime.In forma de tarta deja unsa cu grasime,asezi foaia de coca,iar peste ea pui spanac,Feta si semintele de pin.Torni smantana si ouale.Aluatul ramas il intinzi si-l pui capac peste tarta,presand pe margini.Ce ramane din el mai intinzi odata si cu o rotita de taiat coca(sau cu un cutit)obtii fasii subtiri.Pui peste tarta amestecul de galbenus si smantana,asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute,la 200 de grade.O lasi la racit putin,o tai in bucati si o aduci calda la masa.IMG_0108

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s