Sufleu de legume cu sos de smantana

  • Pentru 4 portii:500g conopida,4 galbenusuri,sare,piper,nucusoara,4 albusuri,unt.
  • Pentru sos:2 salote(sau hasma,ceapa frantuzeasca-este o ceapa mica si are un gust intre usturoi si ceapa obisnuita.Daca nu ai,pune ceapa romaneasca sau praz),20g unt,20g faina,20ml vin alb,100ml supa de legume,100ml smantana,sare,piper.
  • Mod de preparare:Cureti conopida,o desfaci in bucatele si o pui la oparit in apa cu sare 8-10 minute,dupa care o lasi la scurs.Lasi conopida sa se raceasca si o zdrobesti pana cand obtii un piure.Adaugi galbenusurile,sarea,piperul,nucusoara si albusurile batute spuma.Pentru copt,ar fi bina sa ai forme mici,rotunde,in care sa pui amestecul de conopida.Daca nu ai forme mici,merge sa pui sufleul si intr-o tava mai mare.Formele inainte trebuie unse cu unt.Dupa ce pui piureul de conopida in forme,le acoperi cu folie de aluminiu si le asezi in cuptorul preincalzit 20-25 de minute,pana sufleul devine auriu.Pentru sos, tai salotele foarte fin si le rumenesti in unt,adaugi faina si desfaci cu vin alb.Amesteci usor supa de legume,adaugi smantana,sarea si piperul.Pui sufleul pe farfurie,pe langa el torni sosul de smantana si decorezi cu frunzulite de verdeata.Poti sa-l servesti ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.IMG_0107

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s