Paella de verduras-(paella vegetariana)

  • Pentru 4 portii:400g orez spaniol(La Paella),6 linguri de ulei de masline extravergin,800 ml supa de legume,1 frunza de dafin,1g sofran,250g ardei gras rosu,250g ardei gras verde,400g rosii,100g ceapa,5 catei de usturoi,200g fasole verde,150g praz,150g morcovi,1 lingura de boia dulce,100g masline negre,sare piper.
  • Mod de preparare:Intr-o oala,incingi 3 linguri de ulei de masline si calesti orezul 3 minute,amestecand.Torni supa de legume,adaugi frunza de dafin si sofranul,acoperi oala si lasi orezul sa fiarba 10 minute,pana este pe jumatate fiert.Coci ardeii in cuptorul preincalzit pana li se desprinde coaja.Ii scoti si il pui intr-un vas cu capac,sa „transpire”.Ii cureti de coaja si de seminte si il tai in bucati de 1,5 cm.Oparesti rosiile,le decojesti si tai pulpa in bucati.Toci ceapa si usturoiul marunt.Rupi fasolea in bucati de 3 cm,iar prazul,in inele late de 1,5cm.Speli morcovii si il tai in felii subtiri,lungi de 4 cm.Intr-o tigaie pentru pailla(cu pereti mai inalti si cu doua manere),pui restul de ulei sa se incinga.Calesti ceapa si usturoiul 5 minute impreuna cu boiaua.Adaugi fasolea,prazul si morcovii si le prajesti impreuna inca 5 minute.Pui sare si piper.Orezul pe jumatate inabusit il torni peste legume si lasi la foc potrivit inca 15 minute.Dupa 10 minute,adaugi bucatile de ardei si rosii.Daca orezul este prea uscat,mai torni supa de legume.La sfarsit, adaugi maslinele.Paella o aduci la masa in farfurii incalzite.IMG_0101

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s