Frigarui de legume

  • Pentru 2 portii:200g ciuperci champignon,1 vanata mare,1 ardei gras rosu,1/2 legatura de busuioc,2 catei de usturoi,4 linguri de ulei de masline extravergin,1 lingurita de otet balsamic,sare,piper,zeama de la 1 lamaie,2 linguri de amestec de plante aromatice(patrunjel,rozmarin,cimbru
  • Mod de preparare:Cureti ciupercile si le speli sub jet de apa rece.Palariutele le tai in felii.Scoti samburii din ardeiul gras,il speli si il tai in bucati.Vanata o speli si o tai in bucati mici.Cureti usturoiul,il zdrobesti si il amesteci cu uleiul de masline.Adaugi condimentele si verdeturile taiate fin.Legumele taiate in bucatele le infingi pe tepuse,punand intre ele frunzulite de busuioc.Ungi frigaruile cu uleiul aromatic obtinut si le asezi pe gratarul incins 10 minute.Le intorci din cand in cand.Spre deosebire de frigaruile din carne,cele din legume se fac mai usor,dureaza mai putin inabusirea legumelor.Inainte de a le duce la masa,le stropesti cu zeama de lamaie.Daca esti vegetarian sau tii post,le mananci ca atare.Daca vrei ,ele pot fi garnitura la carne.Sunt ideale pentru picnic.IMG_0099

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s