Aluatul de pizza

  • Pentru aproximativ 500g:500g de faina,25 g de drojdie proaspata,1 lingurita zahar,1 lingurita sare.
  • Cum se face aluatul:Maruntiti drojdia intr-o cana cu 1 dl de apa calduta inpreuna cu zaharul.Lasati sa fermenteze pana cand devine o compozitie asemanatoare a o spuma unflata.Pe masa varsati faina in forma de fantana si in mijloc varsati compozitia de drojdie ,sare si incepeti sa amestecati cu degetele,in acelasi timp turnati 1,5 dl de apa calduta si continuati amestecarea cu amandoua maini cu multa energie pana cand devine opasta alunecoasa si omogena.
  • Fermentarea:Adunati pasta in forma de minge,puneti pasta intr-o tava unde ati presarat faina si crestati cu un cutit pe deasupra ei in forma de cruce,acoperiti cu ceva si lasati sa fermenteze cam 2 ore.Dupa care dupa 2 ore ce pasta a crescut dezunflati in mijlocul ei cu pumnul inchis apasand si o faceti la loc in forma de minge.Acum pasta este gata pentru a face pizze,focacce sau bulci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s